Gott nytt...

0-44ab3dccad2830dbdbb1de24150c9b70.png

Kolla varifrån!

Gott nytt år!


2009 års lista

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Förlovade mig =)

2. Höll du några av dina nyårslöften? Hade inga

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Mina underbara snart förre detta grannar fast då va vi inte grannar fick underbara Eliaz den 9/1. Min kusin Jessica och hennes man Johan fick ur charmiga Valter!

4. Dog någon som stod dig nära? Vår underbara Hund Baloo och min katt Adidas. Men tack gode gud ingen människa!

5. Vilka länder besökte du? Grekland bara...

6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Pengar på mitt sparkonot =)
Bättre relation till mina älskade brödrar!

7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? 29/8 vårt förlovningsdatum!

8. Vad var din största framgång 2009? Att jag börjat på Brogatan på Lundia!

9. Största misstaget? Har inte gjort något som jag direkt ångrar mer än spenderat massa pengar på kläder jag aldrig använt!

10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Har haft en allergishock av penicilin, Skadat knäet när jag åkte snowboard, haft halsfluss som vanligt väl, Slog ryggen och samma knä rejält när jag flögg av hästjävlen inte bara en utan två gånger på Juldagen!

11. Bästa köpet? Vår nespressomaskin! Greklandsresna och förlovningsringarna så klart =)

12. Vad spenderade du mest pengar på? Kläder och skor mat och sprit och vår jävla lägenhet så klart!

13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Alla mysiga stunder med min älskade familj och fästman, Men framförallt när Ricky friade till mig på stranden utanför Mitsos resturang på Kreta.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Förmodlingen ingen speciel.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Ingen anning faktiskt. Förhoppningsvis gladare!

16. Vad önskar du att du gjort mer? Fångat dagarna bättre.

17. Vad önskar du att du gjort mindre? Spenderat pengar på onödigt skit!

18. Hur tillbringar du julen? Med alla mina 3 familjer!

19. Blev du kär i år? Blir mer och mer kär i Ricky för varje dag om det räknas?

20. Favoritprogram på TV? Alla mina serier. Typ greys, gosip, one tree hill, The secret life of the american teenager, the hills, desperate mm=)

21. Bästa boken du läste i år? haha läser inte...

22. Största musikaliska upptäckten? Lady Gaga!!

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Om jag kom ihåg det så hade jag berättat.

25. Något du önskade dig men inte fick? läs ovan!

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Jobbade förmodar jag!

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Finns väll tusen saker, men jag är glad över mitt 2009.

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Varierande, som vanligt =)

29. Vad fick dig att må bra? Min familj, min älskade och alla mina nya vänner!

30. Vilken kändis var du mest sugen på? Jakob i Twilight

31. Vem saknade du? Min pappa som alltid!

32. De bästa nya människorna du träffade? Alla mina underbara kollegor på Brogatan!



Nyårsafton!

Då va nyårsafton här i år igen och jag vet fortfarande inte hur kvällen ska firas. Baby föreslog precis vi skulle köra till Burlövcenter och handla mat så där smög sig den tanken om att han skulle dra iväg mig på någon överaskning.
Hur bull är inte det att sitta hemma på nyårsafton när man är 22 och 24 år? Eller är jag dum i huvudet som tycker att man måste göra något?

år 06-07 firade jag med mina vänner utanför stehag! En av dom bästa nyårna jag haft måste jag erkänna!

år 07-08 Jobbade jag på Lundia, eftersom jag jobbade med min blivande så har jag inget att klaga på då heller. Va ju första kvällen vi faktiskt visade vår kärlek på jobbet inför våra kollegor!

år 08-09 firade vi med parmiddag hos babys vänner på möllan i malmö. Måste erkänna att det va en av dom sämmre nyårna eftersom jag va 10 år yngre än alla andra än min Ricky.

Så om man tittar tillbaka så kanske det är dags att testa något nytt, som att bara vara hemma. Det är ju fest nere hos några av grannarna som vi umgås lite smått med ibland kanske går dit när vi ätit då....
Men nu ska jag inte vara så bitter ska ju festa på lördag med mina underbara vänner! Då ska vi göra malmö osäkert =)

Gott nytt år på er!


Tjingeling

Nytt utsende på min blogg!

Vist blev det fin? Det är inget avanserat men det va allt jag förstod mig på såhär på kvällskvisten!
Jag har lite andra ändringar jag vill göra, ska se om man kan hitta någon som är duktig på dessign som kanske kan hjälpa mig! Jag är super nöjd än så länge.
Nu ska jag kasta mig i bloggen och sen ska jag faktiskt brun utan sola eftersom jag inte pallade igår. Tar ju såååå lång tid ;-)

Tjingeling

Victoria secret show!

Har precis tittat på victoria secret. Helt underbart!!! Så vacker en kvinnas kropp kan vara. Mitt nyårslöfte ska vara att få en victoria secret kropp =)
Man kan ju alltid önska sig i alla fall =)



Tjingeling

Sitter med...

0-3150759a527b97363e7b2b18b1f88aea.png

Kolla varifrån!

Sitter med Ittas och fikar på esspresso maker på trianglen i Malmö!


Skrattretande

Strax efter mitt förra inlägg ändrade jag planerna ganska drastiskt. Ingen städning eller diskning på schemat inte! Bestämde mig för att hjälpa en vän i nöd istället! Så det blir shopping med Niklas istället. Han behöver smakråd inför sin nyårsoutfit och jag ställer mer än gärna upp.

Först va planen att ta tåg och statsbuss men jag har blivigt fruktansvärt dålig på att ta tåg och måste posta ett paket så måste ändå ta bilen till fastersbutik och då är ju rutorna redan skrapade så varför inte köra hela vägen in till malmö?? thihi Plus att om jag ska ta tåg o grejer måste jag ha helt mycket kläder på mig. Nu räcker det med den lite tjockare adidasjackan istället för den stora burton. Smart va?

Så städning och sånt trams gör jag imorn eller på nyårsdag. Tänkte passa på att städa ut julen. Jag älskar att ha julpynt INNAN jul men så fort julen är över kan det åka ner igen, inte myssigt då längre så därför sätter jag gärna upp julpyntet i slutet av november och tar ner det kring nyår.

Fortfarande väldigt oklart om vad som göras skall imorn. Har köpt en flaska med champagne ju men baby är inte alls intresserad av att vi ska dricka den, samma med maten jag frågade igår om vi skulle lagga till något vardagslyxigt typ svampfylld smördegsinbakad oxfile men nej det tyckte inte han va intressant han föreslog spagethi och köttfärsås vilket jag hade tänkt käka ikväll... hmmm men vi får se vad som händer.

Tjingeling

 Nä om...

0-63fbf654985fb1890a12585d75421123.png

Kolla varifrån!

Nä om man skulle resa sig från sängen och ta tag i dagen, ska vikas tvätt och städas bland annat! Sen njuta av semestern :-)


Sitter med...

0-23292fabe656fc37412e87da6659b429.png

Kolla varifrån!

Sitter med sara(bilden) och Therese på Grand hotel i Lund och njuter av varsin räkmacka och vin och jag tänker på vilken bra början på min semester! Tjingeling


Sitter med...

0-23292fabe656fc37412e87da6659b429.png

Kolla varifrån!

Sitter med sara o therese från jobbet på Grand hotel i Lund och avnjuter varsin räkmaka och lite vitt vin mm det kallar jag bra sett att börja semestern med :-) tjingeling


Rädd för mig själv...

Som jag skrämer upp mig själv! Står i duschen och njuter (I löv to duscha) så hör jag två smällar på rad och då börjar fantasin skena. Började inbilla mig att där va någon i hallen sen trodde jag det brann och till slut gick jag ut och insåg att jag e dum i huvudet och skrämer upp mig själv...

Nu sitter jag här med lugnande ansiktsmask och äter tomatsoppa. När det är dags att tvätta av masken ska jag vaxa ögonbrynen och brun utan sola lite tänkte jag=) nyårsfin för min älskade!


Tjingeling

Hmm

Har mobilbloggat idag, eller jag trodde att jag hade gjort det i alla fall men inget av mina mms har kommit fram. Mysko tycker jag.
Så kommer d upp typ 2 likadanna vet ni varför.

Idag var det stor städning i nattklubben som stod på schemat. Mmmm vad skoj det har varit. Känner sig lagom glammig när man springer runt och torkar bort groggar från väggarna och champagneskumm från taket.
På tal om champagne handlade jag hem en flaske pol roger som jag och min älskade kan fira in 2010 och början på vårt 3dje år tillsammans med!


Var på Grand Hotel i Lund efter jobbet (innan jag hamnade på systemet) med mina underbara kollegor Sara och Therese! Njöt av deras välkända räkmacka och lite vin! För mig som har jobbat i deras kallskänk och i matsalen under 3års tid har räkmackan blivigt lite av ett måste då och då... Bra intiativ Sara=)

Har ju semester nu!!!! Ledig till kl 17 på måndag sen ledig tis och ons och börjar jobba på riktigt igen på Torsdag. Så skönt med 7 nästan helt sammanhängande lediga dagar... Önskar jag kunde sätta mig på ett plan till värmen eller kylan imorn och bara njuta riktigt av min semester. Men baby jobbar som vanligt så...

Ett avsnitt av tre kronor nu kanske eller ska jag städa??

Tjingeling

Som sagt...

Det gick jätte fort att fixa med kläderna, sen fastnade jag här igen dock hittade jag en serie att titta på. Den gamla godingen tre kronor =) haha har hela sesång 1 så såg första avsnittet nyss... Ska nog kasta mig in i mälardalen igen och se hur det går för mälarkungen (läs mälarbocken) hahahha





Tjingeling

Tråkigt!

Sitter hemma i min ensamhet och väntar på att min älskade ska komma hem, vilket lär dröja mins 1½ timme till... Vad ska jag då göra? Tänker inte vara duktig och städa eller liknande, ska jag göra på jobbet imorn ju. Känner inte heller riktigt för att ta tag i att skicka tillbaka mina kläder som alla va på tok för stora som jag fick förra veckanl. Eller det borde jag nog vist göra 10 dagar på sig och det har gått snart 7.
Gud vad bra nu har jag något att göra i typ 10 min...

Tjingeling

Diskat och klart =)

Nu har jag varit en duktig sambo som har diskat! Känner mig alltid så nöjd eftersom jag verkligen hatar det, vilket märks eftersom jag alltid får höra sen om hur ikke rent det blir =) men jag diskar i alla fall =)

Lite bilder av mina fynd idag:

Kavaj, Kapphal   Fusk skinn jacka Monki

Nu sitter jag och trycker i mig popcorn och kollar på paradise hotel genom vårt ps3 =)

Tjingeling

Städat och shoppat...

Idag ringde alarmet 07.30 vilket är sjuuukt tidigt för såna som mig o min älskade som jobbar kvällar och nätter, men idag stod storstädning på jobbet på schemat så va bara att palla sig dit. kl 08.30 börjde vi städa kl 13 tog vi en välförtjänt myssig fika i p-matsalen. kaviarmackor med tomat mmm gott. Sen fortsatte vi städa. kl 15 tackade vi för oss och begav oss åt diverse håll.
Mitt håll (Hjärup) blev endast en snabb visit, lämnade bilen innan mor,bror, kusin jessica och jocke kom och hämtade så for vi till Entre!

Inne på Entre viste jag exakt vad jag skulle ha och fick med mig allt jag hade bestämt och bara det för en gångs skull...

Bilder kommer,ska bara diska först.. eller typ nu kanske???

Tjingeling

Första Söndagen efter jul

Jaha då är det söndag igen och julen är över! Vilket jag tycker är jätte jobbigt. Jag älskar som sagt julen och önskar att man kunde fira jul oftare... Men eftersom jag o baby vill vara med varandra och våra familjer på julafton blir det att vi trycker in alla på en och samma dag. Får se om vi gör så nästa år igen!

Det är ändå det bästa med julen, att man vet att den kommer varje år igen =)

Nu är det nyår som komma skall. Planen var att fira med mina kollegor i nattklubben vilket dock rann ut i sanden. Sen snackade några ihop sig om att gå till Båten i Malmö och käka, När vi bestämde oss var där ju såklart fullt.
Efter det blev jag o baby bjudna på ett par hemma fester vilket vi tackade nej till.
Nu ser det ut som om jag och min älskade kommer spendera nyår hemma på lillgränd 17c eftersom vi firar vår 2års dag så vill jag vara med honom, vad vi gör och var vi är spelar mindre roll så länge vi har varandra och lite champagne =)

Baby visar upp och delar ut espresso till hela gården, lide stolt över vår nya maskin =)


Tjingeling

Nu är...

-a5797378a4c6a6b15d14280fbca574c.png

Kolla varifrån!

Nu är vår fina nespresso maskin på plats! Jag har gjort varsin latte till mig och svärmor och en enkel espresso till min älskade! Till det njuter vi av god choklad jag fick i julklapp av Skolådan! Har även gjort så min iPhone numera är rosa! Thihi


Känner starkt...

36418c041f39c0c7638407927c77a95a.png

Kolla varifrån!

Känner starkt för att ligga i sängen hela dagen! Baby har redan serverat mig kaffe så har så jag överlever ett par timmar egentligen! Men ska till Nova o kolla nespressomaskin som vi ska ge oss själva i juklkapp! Jaja duschen låter väl inte helt fel heller då! Tjingeling


På Skolådan...

1bf1d92871bd22043cf30f27b2d6c18a.png

Kolla varifrån!

På Skolådan i Hurva säljer vi wildflower by Kenza så himmla snygga, ska ett par få följa med mig hem idag kanske?


sitter hos...

0-2f41c61c85121a9cfd2dead17a67caf8.png

Kolla varifrån!

sitter hos granders. Och äter Malta :-)


min nya...

4af114f57cbe4972f3182358c0d572a7.png

Kolla varifrån!

min nya fina scarfs jag fick av min älskade mamma igår:)


Tack för...

0-c6553a4a0352a6fcdf6ab3a18d3439.png

Kolla varifrån!

Tack för en underbar jul! Älskar min familj mest av allt i hela världen! Nu gör jag mig iordning för lite Jimmys med Therese hos granders med ris ala Malta sen ska vi jobba nattklubb såhoppas se hela Lund på Brogatan på Lundia ikväll:) tjingeling


Dagens andra...

0-69e12cfcd10a119d0dc2113be971fdef.png

Kolla varifrån!

Dagens andra stopp är hos svärmor där vi ätit julbrunch nu är det dags för julklappsspelet!


liten överblick...

0-2725188642b57fa2df3055061bf313ed.png

Kolla varifrån!

liten överblick av några av mina julklappar jag fått av familjen eter ett helt underbart julbord.nu väntar Malta och sen julklappsspelet=)


precis kommit...

0-784f10ac298793dd2a7bd2e7c9db33b5.png

Kolla varifrån!

precis kommit till mamma i Eslöv.


nästa stopp...

5219e92737b026e4b63015a73a418db4.png

Kolla varifrån!

nästa stopp är hos svärfar. Här bjuds det på kaffe, kakor och julgodis. Självklart är Kalle ankas jul på tvn =)


första stoppet...

5342243e0290fad0ab56d4fd36b04e2c.png

Kolla varifrån!

första stoppet blev OBS för en ny tröja till Ricky att ha på sig!


 Julaftonsmorgon innan...

7af4cec4e4b730563433f12ab07fdf49.png

Kolla varifrån!

Julaftonsmorgon innan avfärd:)


efter plattningen:)...

6e2e06794537b3113231933a1ffeb02f.png

Kolla varifrån!

efter plattningen:)


Före plattning...

794acfd8264af40dac3765111702e844.png

Kolla varifrån!

Före plattning OBS extrem fluff idag!


Den har kommit!

Nu är det bara för mig att aceptera att jag numera är en Iphone tönt!
Idag kom min fina nya telefon=) bästa julklappen so far=) men imorn är det ÄNTLIGEN julafton=) wieee



Tjingeling

Lite bilder sen julmyset hemma i Jakriborg (20/12)

Bilderna är lånade av min kära lillebror=)
Rest Waldemar i Jakriborg...

Julefint i vår medeltidsby

Mor och bror=) lika bra på bild som alltid=)
Mitt kusinbarn Valter=)
Min ultimata pose;-)
Christas söta valp Ella!


Tjingeling

Julen är äntligen här!

Gud...  Nu är julen äntligen här! Framförallt är min julkänsla äntligen här.
Sitter vid matsalsbordet med min data och njuter av en av mina absoluta favorit filmer på tvn.


Jag älskar verkligen den filmen. Den har allt. Glädje, drama, intriger, humor, massa kärlek, lite sex och JUL =) kan inte bli bättre!

Imorn är lillejulafton, jag ska jobba lunch sen storstädning på brogatan. Jag o torkel=) kommer bli massa hög julmusik om jag känner oss rätt=)

På självaste julafton ska jag och min älskade köra upp till Landskrona och äta julbrunch och spela julklappsspel med hans systrar, mamma och mormor=) Sen kör vi vidare till hans far,marie och brödrar. dricker kaffe och snackar skit=) Sist kör vi till Eslöv för att äta julbord hemma hos min mamma med mina brödrar och min kusin julklappsutdelning och julklappsspel där också!

Förra året va den bästa julen jag varit med om sen min pappa och mormor levde och vi hade hela mammas sida hemma hos oss i Hurva, Kan det varit julen -94?? den glömmer jag aldrig. Eller det året jag och lillebror fick varsin kanin och jag blev så glad att jag grätt. Fast d va kanske samma år?? vad vet jag=)



Tjingeling

iiii

Nu har jag äntligen beställt min nya telefon!!!
En vit Iphone 3gs 16gb med Halebop abonemang!

Hoppas den hinner komma innan julafton=) Men annars kommer den väl innan nyår om inget annat =)


Lista...

Idag blir dagens inlägg att bestå av en lista lånad från kenza s blogg...


Nämn något som gjorde dig glad igår: Att jag hittade någon som vet var Gaby star (min gamla foder häst) finns!!!

Vad gjorde du kl 08 imorse
: sov som en gris


Vad gjorde du för 15 min sedan: Nannade Eliaz som jag e barnvakt till ikväll



Det sista du sa högt: sov gott gubben


Det senaste någon sa till dig: Jag messar när jag slutat


Vad har du druckit idag: Kaffe, vatten, julmust och glögg


Vad var det senaste du åt
: Makaroner och kalkonsnitzel med svampsås


Vad var det senaste du köpte: en latte


Vad är det för färg på din ytterdörr: Brun/svart


Vad är det för väder hos dig nu:
Snö


Godaste glassmaken
: äpple/kanel


Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Utan tvekan eftersom Min fästman hade sagt att jag va hans blivande fru efter vi träffats första gången!!!!


Sover du tungt: Knappast


Drömmer du mardrömmar:
Ibland


Trivs du med ditt jobb: Jag trivs jätte bra


Favoritklädsel: Jeans och en top


Favoritlåt just nu: Medina - kun for mig


Vad ser du om du tittar till höger: Ett snötäckt takfönster


Vad gör dig glad just nu: Att titta på mitt vänstra ringfinger =)

Vad ska du göra härnäst: poppa popcorn


Höger eller vänsterhänt:
Höger


Humör just nu: Stressad (helt utan anledning)


Favoritgodis: Choklad!!!!!


Kläder just nu: Adidasbyxor,linne från gina tricot och adidas hoodtröja


Sommarplaner: resa, vara brudtärna när mina grannar ska gifta sig, njuta av härliga sommardagar med min älskade!


Hur många kuddar sover du med: Vi har 5 kuddar i sängen


Spelar du något instrument: ikke


Morgon eller nattmänniska: Nattmäniska!

Vad är viktigast för dig: Att jag och min älskade med familjer och vänner är friska och mår bra!


Är du kittlig
: ehhh JA


Snarkar du
: Tror jag inte...


Stjärntecken: Vattuman...


Äckligaste insekten: Alla, framförallt spindlar


Längtar du mest efter just nu:
Att fira jul!




Tjingeling

gud så tokigt...

Har jobbat mellan 12-23.30 idag! Svin mycket att göra på Brogatan i dag. Men det är så det ska vara...

Nu börjar julen närma sig med stormsteg. Jag börjar få lite panik... Var fan är min julstämning???? Vi har det super myssigt och allt här hemma men har bara kommit till avsnitt 8 i mysteriet på greveholm, inte hunnit titta på något annat av alla julfilmer och serier jag vill se. Men imorn blir det nog ingen utgång och då kommer denna svenken sitta i soffan och bara kolla jul filmer efter lunchen.
Sen kommer familjen från eslöv hit på söndag, ska gå på julmarnaden här i Jakriborg sen tänkte jag bjuda på lite julig mat. Ska se om jag vågar mig på Jansons och sen någon bit kött till det... Kanske en julskina rent ut av... Sen ska jag göra ris ala malta! Mmmmm gott

Har handlat alla julklappar men älskar att handla julklappar så ska nog se om jag har mer pengar att läga på lite julklappar innan jobbet på måndag =)







Nu ska jog äta popcorn och titta på mysteriet på greveholm!!!

Tjingeling


Robert

Vill bara vara ärlig mot alla läser min blogg!!

ROBBAN JOHANSSON ÄR TJOCKAST I HELA VÄRLDEN!

MEN VI TYCKER OM HONOM ENDÅ...

kolla magen liksom=)

Dubbel hakorna

man boobs ;-)

Trots allt detta har han lyckats skaffa sig en riktigt fin familj som jag tycker väldigt mycket om!!!


Tjingeling

uttråkad


jo men vist...

Igår jobade jag med sara, kusin ullis och ägaren david, Hade jätte mycket att göra lite mer än fullt så det va jätte skoj =) Baby va också i lund hos gammla kollegor och käkade och drack vin. Så när jag och sara slutat gick vi till mynta där min prins mötte oss.. Fullast i hela världen=)
Eftersom det snöade tog vi taxi hem, dock var det så mycket snö så han kunde inte köra hela vägen hem så vi fick gå genom stationen...  Så här såg det ut när jag skulle försöka få hem min älskade.


Tjingeling

Jazz

Idag var jag och Djannika och tittade på en ny häst till henne i Hörby, där det va ca 30cm snö... Jazz heter han, mörkbrun med stjärna ca 170 hög. Jag blev inte alls förtjust i honom. Dels tyckte jag han va opersonlig och sen hade han läskiga ögon. Så jag brydde mig inte ens om att rida honom.Djannika gillade honom desto mer även om det inte gick riktigt bra när hon red honom så kom hon och ägaren överrens om att han ska komma till sitt nya hem på Staffanstorpsridskola på lördag.
Så nu sitter jag i en lite knivig situation. Jag kan stanna kvar som medryttare hos Djannika och Jazz, leta ny medryttar häst eller lägga ner det så länge och skaffa egen häst fram emot sommaren när ekonomin tillåter... 
Kostar ju ändå ca 2000kr i månaden att ha häst sen om den blir skadad mm kostar det änu mer...

Just nu är min baby och tränar och jag äter rödkål med brunsås :-S kalkonen blev inte bra så äter bara tillbehören....
Jobba ikväll 18-02 sen samma imorn!

Tjingeling

Julklapps shopping

Det blev inte så lyckat som man kanske önskat. Va mest besvärlgt och jobbigt...
Inte för min del då utan mitt shoppingsällskap... Han gå in i 2 butiker sen var det tydligen dags att åka hem. Men jag fick handlat 2 julklappar till lillebror dock vet jag inte om det blev bra eftersom jag blev stressad och framförallt sur...

Pratade med Djannika innan, Vetrinären hade kollat på Amadeus när han skulle bli vacinerad och sa att det va efter sadlen som han fick ont i ryggen.
Vilket jag påstått hela tiden. Ägaren (ej Djannika henne tycker vi om) påstår att hon fått sadlen utprovad men hon verkar vara ett stolpskott precis som sin far som vi pratat i telefon med ett par gånger i dag... Verkligen inga djurvänner!!!!
Men troligtvis kommer hans nya ägare imorn som lovar att ge honom endast det bästa. Så det känns jätte bra!

Vi ska åka och titta på en ny häst imorn till Djannika! Som erbjuder sig betalla ett par stallhyror om vi tar honom så vi får se vad det är för något. Jag är lite skeptisk men, skadar inte att kolla och provrida i alla fall.

Tjingeling

Vilken dag!!!

Vaknade som vanligt och drog till stallet. Mockade till Amadeus fixade foder och ensilage... Precis som vanligt. När jag tagit in honom och står och rycktar honom så kommer Djannika in gråtandes och berättar att slaktbilen ska komma för att hämta honom. Och jag börjar gråta. Men efter en timmer funderande och mycket kärlek till Amadeus kom vi på en lösning eftersom jag har råd att ha honom och inte hon heller. Så vi ringde ägaren och sa att vi tar honom, så djannika fick honom helt gratis sen ringde jag till en tjej som sökte ett varmblod och berättade precis hur allting låg till och nu kommer dom och hämtar honom imorn!!!!

Så vi räddade livet på Amadeus idag. Fy vad bra det känns nu!!!

Hoppas han kommer trivas i sitt nya hem, Verkade som super bra människor som har andra hästar så tror det blir kanon!!!

Så nu är jag super uppstressad men posetiv till att det nog blir bäst som vi har löst det!!



Tjingeling

Slöe måndag...

Idag sov vi riktigt länge... Klockan va lite efter 1 när jag orkade öppna ögonen och min baby vaknade ett par sekunder efter mig.
Sen har vi bara degat. Han va visserligen flitig att gå och träna själv passade jag på att slå in julklappar, så nu ligger det några klappar under granen i alla fall. Julmusiken har rullat hela eftermiddagen och julstämningen har varit på topp!!

Imorn ska jag först till stallet, mysa lite med amadeus och kanske skritta ut om han inte har ont i ryggen. Annars blir det ut och gå kanske.
Sen ska jag försöka få med mig min prins till entre och handla dom sista julklapparna. Upptäckte idag att där va dubbelt så mycket till min storebror som till lillebror. Och så kan det ju inte vara =)
Sen kommer Christa på kvällen, ska mysa framför tvn. Tänkte laga mat till henne också!!

Nu ska jag göra mig iordning inför jobbet. 18-02 ikväll...



Söndagen den tredje advent ;-)

Ligger i sängen med datorn på magen, kaffe på sängbordet och mysteriet på greveholm rullar i dvdn.
Kan det bli bättre??
Men ska jobba ikväll så hinner inte se alla avsnitt men kommer en dag imorn också =)


Det är julmarknad hos oss i Jakriborg denna helgen, en jevla massa folk och inga parkeringsplatser. Kunde åtminstånde satt upp skyltar om boende parkering...


Nu ska jag fortsätta njuta av att julen snart är här =)

Tjingeling

eftermiddags mys=)

Sitter i soffan med min älskade... Han tittar på 2012 och jag sitter här och knaprar på knäckebröd med ost och äter tomatsoppa. Varit i stallet precis så behövde något värmande=) Amadeus fodervärd jobbade idag så jag fick mocka 3 boxar sen longerade jag honom och lekte med honom i ridhuset.
Ska iväg och jobba om ett par timmar så snart dags att göra mig iordning.
Men först njuta av min mat och sen sätta på kaffe=)
Min julgran=)


Tjingeling

Mina senaste dagar i bilder =)

Fre 4/12 Landskrona
Svärfar fyllde 50 förra veckan så då va vi där och var ute och åt. Sen blev det kaffe och tårta hemma hos kenn och marie då, så blev jag tvungen att fota deras schäfer Apollo. Alla våra schäfrar vi har haft brukade också ha egna fåtöljer som dom brukade ligga i just såhär =)

Jobbat hela helgen...


Mån 7/12 Staffanstorp
Måndags va min första dag själv i stallet med Amadeus, Eftersom han har haft ont i ryggen över helgen så blev det bara att jag longrade honom, men tycker det är lika roligt som ridningen. Älskar att bara pyssla med honom.

Ons 9/12 Lillgränd 17c
Glöggfest med folk som på någotvis har med mitt jobb att göra, hemma hos fam Fältman Andersson.
Johan, Nattis i repan Therese min kollega samt Anders aka GrAnders numera TågAnders =)
Resten av gästena kommer inga bilder på.. Inte ens på mig. Fastnade tydligen inte...
Men en bild på min älskade får avsluta inlägget. En bild säger ju mer än 1000 ord =)


Tjingeling


Young blood!

Idag hade baby planerat in en överrasking till mig thihih Som vanligt trodde jag vi skulle käka brunch eller något men jag hade jätte fel. Han hade fixat biljetter till Young blood en uppsättning av skånes dansteater.
Det va 3 olika akter med 3 helt olika stilar. Självklart föll "Bounce Benkes" (Fredrik Rydmans) Jazz/street mig bäst i smaken. Men Alan Lucien Øyens I tid och det kommer att snöa, fick en att tänka lite...
Hofesh Shechters Berlin va mest konstig och jag tyckte det va för mycket som hände på scen som inte jag skulle kalla dans.

http://www.skanesdansteater.se/sv-SE/Page/performances/190/Young-Blood.aspx

Ett underbart gulligt beslit av min älskade att bjuda mig på detta. Tyvärr är jag döende i förkyldning igen och kunde därför inte njuta fult ut. Men en sak är säker. Jag ÄLSKAR dans och tänker göra ALLT för att kunna dansa minst en dag i veckan nästa termin!!!

Nu ska jag njuta av glögg och pepparkaksdeg framför en film

Tjingeling

Äntligen fredag =)

Idag har jag varit i stallet hos fina Amadeus som jag är medryttare till =)
Red i ridhuset, övade gallopen (inte det lättaste) Efter jag ridit lite hoppase Djannika upp och han va jätte duktig =)

Nu har jag precis kommit ut från duschen, Baby lagar mat och jag sitter här=)
Makaroner och köttfärsås blir det vist.

Nu e det klart..


Tjingeling

Torsdag...

Idag ska jag jobba 12-22 och Ricky är ledig så klart.. men men...
Igårkväll fick jag gjort knäck, grädd/vanilj kola och glöggkulor. Tycker om att pyssla så i köket, med tanke på att jag är utbildad kallskänka är det kanske inte så konstigt =)

Igår bröt jag diskförbudet... Dells innan jag började pyssla sen fick jag ju diska upp efter mig igen, men han har inte sagt något än.

Imorn ska jag först till Amadeus, sen hem röja under trappan (vårt andra förråd kan man kalla det) sen ska vi ut och äta i Landskrona på kvällen. Ska bli myssigt. Rickys far fyller 50 så är med dom andra sönerna och hans fru.

Jakriborg by Night

Tjingeling

Fikat...

Jag va och fikade med Therese från jobbet. Hamnade på cafe & le i Lund. Det va jätte myssigt, min latte va super god men vitchoklad cheescake va katastrof rälig. Therese drack en chailatte som inte heller va god. Lite synd faktiskt...

Jacka
: Burton Cardigan: JC Linne: Gina tricot Jeans: Lee skor: Reebok


Min nya vän Therese =)

Min rääääliga cheescake

Lund by Night:


Nu ska jag ner till Tempo och handla för ikväll ska det göras julgodis =)

Tjingeling


Städa?

Ledig idag också, men har verkligen ingenting att göra idag. Baby är och fikar med en tjejkopis i Malmö sen ska han jobba... Hörde att grannfrun va hemma så tänkte föreslå kaffe med henne sen iaf. Men sen resten av dagen? Messat en kollega o frågat om hon vill ta en fika innan hon börjar jobba, men hon brukar sova bort halva dagarna så får se om man får något svar =)

Så jag ska nog städa iaf. Ricky gav mig diskförbud imorse, sa att jag e sämst i hela värden på att diska, daaa jag har haft diskmaskin i 20½ av mitt 22åriga liv. vad förväntar han sig ;-) Så nu slipper jag diska... Thihi

Vi ska ha över lite gäster på onsdag nästa vecka på glöggkväll så man kanske skulle baka något julgodis idag då? hmm
Tänkte bjuda på lussekatter och saffransmuffins och ballerinapepparkaka iaf sen skulle en kille ta med risalamalta så får väl fixa lite mer jul gott. Vi tänkte skippa maten och gå direkt på gottebordet.. hehe
Kanske bäst att ha lite riktig mat också annars är det kanske risk vi blir fulla på T`s glögg innan vi ens hunnit sätta oss ner ;-)

Som sagt blir nog en låååång dag så kommer nog bli en och annan uppdatering ;-)

Tjingeling

Åhhhhh

Sitter här och drömmer mig bort om en ny mob!!!
Ricky har ju sin iphone som han är helt förtjust i och jag förstår honom, den verkar super bra med mp3a och internett o allt i men sen har den ganska kass kamera! Jag har 8mgp nu i min mob och e nöjd med den. men för övrigt är min telefo super tråkig. Nu har jag snart haft den i 1 år vilket gör att jag bara har 1 år kvar på mitt abonemang och jag håller på att flippa ut.
Hatar 3. Förra månaden hade jag ringt 3min inom 3. Innan hade mamma och Ricky 3 och några av polarna men alla har byttat jag känner mig jätte ensam om att ha 3. Så nu måste något göras.
Vill helst bli av med mitt abonemang på 3 eller bytta till ett billigare och skaffa ett halebop abonemang eller något. Hade jag bara varit nöjd med 3 hade man bara kunnat byta tele och förlänga abonemanget men det känns inte alls lockande. Inte heller vara fast med denna telefonon i 13 månader till...






Tjingeling


Stallet!

Precis kommit hem från stallet! Träffade Djannika och Amadeus för första gången! Allt kändes bra. Jag Djannika är båda servitriser som gillar hästar=) Klickade direkt med henne och Amadeus som va ute i hagen när jag kom, han va den ända hästen som kom fram direkt och ville bli kelad med!
Amadeus är ett 6årigt varmblod som har gått 3 lopp som travare och nu ska omskolas till ridhäst.
Vilket jag har gjort förrut=) så Tror det ska gå bra nu också!

Sen kom då Djannika och vi tog in honom och började pyssla om honom och snacka massa.
Sen gick vi in i ridhuset så fick han springa lite, sen tillbaka till stallet och klä på honom sadel och träns sen hoppade hon upp i sadlen och trillade av. Inget allvarlig det gick så sakta så ingen fara och amadeus bara står och tittar och skämms över att han blev rädd. (en jacka trillade ner och han hoppar åt sidan) Sen upp igen rida ett par minuter så fick jag hoppa upp. Första gången på 6 år som jag red. Tror det gick helt ok. Va stel frusen om händer och fötter men kändes helt okej.

Sen mockade vi pratade lite mer skit och sen åkte jag hem!

Så nu sitter jag här.
Jag ska dit minst en dag till denna veckan så får vi se sen om hon vill ha mig men det kändes bra så tror inte det ska bli några problem!

Nu ska jag hoppa in i duschen!

Tjingeling

Uppdatering om Mysmåndagen..

Ja måndagen blev lite myssig =)
Fick köra ända till malmö för att hitta en ridhjälm, men nu har jag en ny fin iaf =)
Sen gick jag en sväng i Lund, Va inne på Ingelsta kalkon  (handlade kiviks äppleglögg i 2 smaker... Så sjukt god att blanda med Baccardi apple) innan jah träffade upp Diana och hennes underbara dotter Nathalie som nyligen fyllt 1år.
Sen satta vi oss på Espressohouse drack en latte och åt grillad ost och skink baguette...


Sen gick vi en sväng på stan, Blev lite strumpor till mig och en julklapp till min älskade från min familj!

Den hem träffa baby 30 min sen jobba =)

Tingeling

1/12 iii

Nu är der snart julafton iii längter.. haha okej det är 20 dagar kvar tills det snart är julafton men jag längtar =) Delt bettyder julen 2 veckors ledighet för mig och mina kollegor (om man bortser från nattklubben den 25 och 26 e) och sen bettyder det massa mys med familj och vänner.

Nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli daxattköra =)Spänd och glad över att träffa hästen idag... Hoppas innerligt att vi klickar så jag kan få något vettigt att göra några dagar i veckan, inte bara sova och jobba =)

Jag o Therese som jobbade ihop igår. Lagom till stängning blev vi skit flummiga så hela tiden vi plokade fram frukostbuffen bara skrattade vi... haha så jevla kul...
Min Töna Therese  Thure i köket och Alvar vår praktikant =)

Är ledig idag så kommer nog hinna uppdatera under dagen=)

Tjingeling